Wie

In 2001 ben ik vanuit Berlijn in Nederland komen wonen. In eerste instantie werkte ik hier voor een jaar als au-pair. Maar door de liefde ben ik in Nederland gebleven. Omdat ik altijd al geïnteresseerd was in de mens, heb ik eerst pedagogiek gestudeerd en vervolgens de docentenopleiding gedaan.

Ik ben haptotherapie gaan studeren omdat ik meer met mijn gevoel wilde doen. Ik was heel rationeel ingesteld waardoor ik vaak over mijn eigen grenzen heen ging en dingen deed die eigenlijk niet bij mij paste.

In 2012 had ik door een ingrijpende gebeurtenis zoveel verdriet dat ik mijn hele lichaam op slot zette. Ik ben toen bij een haptotherapeut geweest om dat verdriet een plek te geven. Ik vond het zo bijzonder hoe dat met haptotherapie werkte en hoe ik de energie in mijn lichaam weer voelde stromen. Het was juist goed om naar de pijn toe te bewegen in plaats van ervan af. Want waar je aandacht naartoe gaat, stroomt energie. Deze ervaring heeft me er nog meer in gesterkt om zelf haptotherapeut te worden. En dat is nou precies wat ik als haptotherapeut doe, stil zetten en laten ervaren wat er in je lijf gebeurt. Door er de tijd voor te nemen, in het hier en nu te zijn en in verbinding met elkaar krijg je een steeds beter beeld van je eigen patronen. Door het inzien van deze patronen ontstaat er meer balans in je hoofd, hart en gedrag.

Mijn opleidingen

  • 4-jarige opleiding tot haptotherapeut bij het ITH te Nijmegen
  • Medische basiskennis en psychosociale basiskennis bij de Energieschool

Mijn ervaringen

  • Docent en leerlingbegeleider (coach voor leerlingen met autisme)
  • Haptotherapie